Indkøb

Pietragrossa

Vores lille lokalitet har ingen butikker eller erhvervsdrivende, men man kan alligevel klare sig ganske godt uden at skulle køre ned på indkøb hele tiden. Bageren kommer nemlig kørende op til os hver dag undtagen mandag. Omkring kl. 10.00-10.30 kommer Jean Louis i sin hvide kassevogn. Han dytter højt med sit karakteristiske horn. Vil man have friske baguettes, så tager man en håndfuld mønter og skynder sig ned til vejen. Når han har været i Pieditermini, hvor asfaltvejen ender, så gør han stop i Pietragrossa. Han er en smilende og optimistisk mand, der ofte har givet børnene et gratis pain au chocolate. Udvalget er beskedent, men frisk baguette er der altid. Som regel også Corse Matin, den lokale avis. Pain au chocolate kan man ikke altid regne med, da vi er sidst på hans rute.

Jean Louis er vores altid smilende bager.

Onsdag er den store handelsdag. Her kommer der både en slagter og en købmand kørende. En ostehandler og en grønthandler finder også her op i løbet af ugen. Her er vi dog lidt mere usikre på dag og tidspunkter.                                                              Med 2-3 måneders mellemrum kommer der også en manufakturhandler, hvor man blandt andet kan købe praktiske, storblomstrede kjoler.

 

Ponte Leccia

Vores “nærbutik” er Super U i Ponte Leccia, der i bil nås på en halv times tid. Super U svarer i størrelse og udvalg stort set til en dansk Superbrugsen, hvor man kan få næsten alt, hvad der bruges i en husholdning.                                                            Brød er dog bedre ved bageren.

Super U i Ponte Leccia.

Corté

Casino er byens store supermarked. Her er udvalget lidt større end i Super U.